Over mij

Marike Obdam

Ik ben Marike Obdam, GZ-psycholoog en in opleiding tot IMH-specialist. Ik heb ruime ervaring in het werken met kinderen, pubers en hun gezinnen. Momenteel ben ik mij aan het specialiseren in het jonge kind, om in een zo vroeg mogelijk stadium bij te kunnen dragen aan de ouder-kind relatie.

De psychologische behandeling die ik wil bieden is gebaseerd op een goed contact, openheid, overleg en samenwerking. Kwaliteit, vertrouwen en betrouwbaarheid vind ik erg belangrijk. Mijn focus is gericht op ontwikkeling, groei en het vergroten van moed. Hierbij kan ik gebruik maken van verschillende methodieken, zoals Theraplay, Cognitieve Gedragstherapie, EMDR, Een Taal Erbij of Oplossingsgerichte Therapie, net wat het best passend is bij de situatie.

Als psycholoog en GZ-psycholoog werk ik ruim 13 jaar in de Gespecialiseerde GGZ. Momenteel ben ik ook parttime werkzaam bij FamilySupporters Regio Alkmaar.

Ik ben Theraplay Trainer in opleiding en geef les aan De Theraplay Academie en aan de RINO groep in Utrecht. Tevens ben ik Theraplay supervisor in opleiding.

Samen met mijn man heb ik drie kinderen.